fbpx

Inspirationsblogg

Morotskaka med korianderfrosting

Koriander i frostingen? Ja, men visst! Vår hemmabagare Petra Eriksson visar här hur man får till denna oväntat goda kombination.

Frosting ingredienser:
400 g färskost
3,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk pressad citron
1 kruka koriander

Så här gör du:
Vispa ihop alla ingredienser, utom koriandern, med elvisp tills det blir en jämn och fluffig smet.
Hacka koriander och vänd ner i frostingen.
Bred glasyren över kakan.
Garnera med färsk koriander vid servering.

Våra hållbara förpackningar

Hållbarhet är viktigt för oss på Svegro. Självklart gäller det även våra förpackningar.

Smörstekta äpplen med Rosmarin

Rosmarin och äpplen är en magisk kombination. Att vår hemmabagare Petra Eriksson väljer att smörsteka äpplena gör saken inte sämre 🙂

Ingredienser:
5 svenska äpplen
0,5 kruka rosmarin
1,5 dl hela pekannötter
2 msk smör
1 msk socker

Till servering:
Vaniljglass
Havrecrumble

Så här gör du:
Skala och skär äpplena i klyftor
Ta bort kärnhuset.
Stek klyftorna i smöret tills de börjar få lite färg.
Häll i socker, rosmarin och pekannötterna.
Låt steka någon minut till.

Servera med vaniljglass och en färsk kvist rosmarin.
Strö havrecrumble över desserten.

Hej Hortonom – Vad är en bra jord?

Såklart är bra jord viktigt när man odlar. Här delar vår hortonom Elin Bengtsson med sig av lite tips kring ämnet.

Microörter – Krasse

Visste ni att vi också odlar krasse? Här berättar Carl Bredin om odlingen av denna smakfulla klassiker till ört.

Rabarberpaj med timjan och citronmelissgrädde

Alla älskar väl paj? Det gör vi i alla fall. Här visar vår hemmabagare Petra Eriksson hur färska örter gör den ännu godare. Gotti gott!

Citronmelissgrädde ingredienser: 5 dl vispgrädde 1 kruka citronmeliss Så här gör du: Vispa grädden. Hacka citronmeliss och vänd ned det i grädden.

Serveras som tillbehör och garneras med färsk citronmeliss.

Läs hela receptet här.

Hej Hortonom! Citronmeliss

Titta och lär när vår hortonom Elin Bengtsson berättar om citronmeliss. En god och dekorativ ört som doftar fantastiskt.

Grillad sockerkaka med mynta och koriander

Grillad sockerkaka, wow! Vår hemmabagare Petra Eriksson bjuder på sötsaker när hon intar Svegros kök på Färingsö. Jordgubbssalsa ingredienser: 1 l jordgubbar 3 msk rörsocker 1 kruka mynta 1 kruka koriander Så här gör du: Hacka jordgubbar i mindre bitar. Rör ned rörsockret med jordgubbarna. Hacka mynta och koriander. Blanda det med jordgubbarna. Servera med grillad sockerkaka och nyvispad grädde.

 

Hej Hortonom – AI

Innovation har alltid varit ett ledord för Svegro. Här berättar vår hortonom Elin hur AI förbättrar och effektiviserar våra odlingar.

Grekisk sallad med oregano

Bjud alla du gillar på en riktigt smarrig grekisk sallad med färsk orgeano. Vår hemmakock Henrik Söderlind visar dig hur 🙂

Ingredienser:
1 gurka
1 rödlök
5-7 st plommontomater
1 zucchini
0,5 kruka färsk oregano
0,5 kruka plocksallat
10-15 st kalamataoliver
150 g fetaost
0,5 dl olivolja
1 krm svartpeppar

Gör så här:
Skala och skiva löken. Skär gurka och tomater i bitar. Bryt osten i bitar.

Hyvla zucchini och stek i en grillpanna. Blanda ihop ingredienserna med zucchini, plocksallat och oliver.

Servera på ett fat. Ringla över olivolja och toppa med svartpeppar och färsk oregano.